Jumbo de Laak:

Woensdag 14 oktober was de ochtend na de avond ervoor dat er weer drastische corona-maatregelen werden afgekondigd. Desondanks waren Don en Genoveef met mondkapjes en genoeg afstand, welkom bij Roland de Laak. Roland zet zich vaker in voor Fairtrade. In 2009 (toen het nog een Super de boer winkel was) won hij al een Fairtrade prijs. En enkele jaren geleden spande hij zich in om alle Udense Jumbo’s te laten voldoen, aan de normen, om bij te dragen aan de titel Fairtrade-Gemeente’ door het hoofdconcern te bewegen meer fairtrade en duurzame handel in te slaan. De Jumbo winkels hadden toen enkel bananen, als Fairtrade product, op de ‘afdeling groente en fruit’. Roland spande zich in om naast zijn eigen winkel ook deze producten voor de andere Jumbo winkels voor elkaar te krijgen.

Wie nu voor vers Fairtrade fruit of groenten wil gaan, kan kiezen uit een steeds breder aanbod. Bananen, ananassen, kokosnoten, limoenen, physalis, druiven en cherrytomaten. Daarnaast is er nog heel wat (h)eerlijks in blik te vinden.

‘Op dit moment worden door de Jumbo deze lekkere currypasta’s onder de aandacht gebracht.

Ontdek de heerlijk en eerlijke currypasta’s van Fairtrade original

De Sisaket Group is een Fairtrade-coöperatie uit Thailand. Deze groep ondernemende boeren verbouwt sinds 2012 Fairtrade groene en rode chilipepers en diverse andere kruiden, zoals laos en gember. Die vind je terug in Fairtrade Original currypasta’s. Hiermee maak je bijvoorbeeld deze heerlijke thaise gele kipcurry.’

Het assortiment van Jumbo de Laak is op gebied van Fairtrade, Biologische en lokale producten betreft de meest uitgebreide van de jumbo’s in de wijde omgeving, dus inspecteerden wij de splinternieuwe personeelskantine op Fairtrade producten. Wat? Geen Fairtrade thee!
Na een beschuldigend vingertje van ons kwam al snel de duurzame aap uit de mouw; ‘In deze kantine worden de producten genuttigd die anders zouden worden weggegooid.’ Ook in de winkel is een schap te vinden met producten die door beschadiging of datum-overschrijding goedkoper worden aangeboden. Maar liefst 1500 euro per week levert dit op. Hier worden weer mooie initiatieven van ontplooit. Hoe duurzaam en sociaal is dat! Daar konden wij toch echt niets tegenin brengen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 − een =